neděle 13. srpna 2017

Luhačovice

V létě jezdíváme (s občasnými přestávkami) do Luhačovic. Tyhle lázně navštěvujeme proto, abychom si poslechli koncerty, které pořádá Akademie Václava Hudečka. Letos jsme jeli v širším složení, ale vzhledem k vysokým teplotám jsem nebyl schopen svůj černý fotoaparát značky Nikon vůbec vytáhnout.

Na obrazovou dokumentaci tak mohlo dojít teprve při návratu domů. To jsme za sebou měli dva koncerty, raut a běh Masarykovou třídou, tedy v ten moment spíše Masarykovou strouhou. Trasa běhu měřila asi 800 m a vedla z KD Elektra do penziónu Jany. Běh byl zprvu nasvícen veřejným osvětlením, které v okamžiku výpadku proudu nahradily blesky.

Pro Lukáše, kterého jsem měl na ramenou to byl vskutku veliký zážitek a od té doby běhá ještě rychleji, než předtím. Naštěstí jsme přežili, stejně jako naše společenské oděvy. Jen moje botky se během pobytu ve vodě pokusily přizpůsobit novému prostředí a nyní vypadají jako dva žraloci. Ale snad půjdou podrážky zase přilepit až uschnou.

Návrat přišel, když přešly bouřky a vzduch se ochladil na snesitelných 24° C. Změny počasí jsme využili k zastávce na hradě Buchlově, kde jsme propátrali hradní nádvoří i hospodu v podhradí. Kdo si dal svíčkovou, ten neprohloupil. A kdo si dal ovocné knedlíky, ten mohl potrénovat zuby.



--

Kdo je tady svatej?

Závod ve skoku dalekém.

Táta a máma - fotil Lukáš

Kdo bude u táty první?

Roztočím tě a zahodím až do Čech.

Buchlov

Tohle je podle mého názoru to nejlepší, co se dá s révou na Moravě dělat.
Ozdobit dům.

Ze série Před hradní zdí:
I. Matka s dcerou
 

Ze série Před hradní zdí:
II. Bratři

Ze série Před hradní zdí:
III. Děda a vnuk

Ze série Před hradní zdí:
IV. Otec a syn (ten se skrývá za fotoaparátem)

Velká výprava

Ty kameny, to je pecka!

Vždycky se do objektivu někdo NEdívá.

Vejlet byl pěknej, ale my už chceme domů!

Žádné komentáře:

Okomentovat