čtvrtek 1. srpna 2019

Okolo Lipna

Lukáš už povyrostl tolik, že vydrží ujet na kole pořádnou porci kilometrů. Tak jsme se v červnu rozhodli vyzkoušet překonat jeho dosavadní rekord, který byl něco přes 20 km.



Cyklista Lukáš


První a jedinou chybou, kterou jsme onu deštivou neděli udělali, byl náš start "naslepo". Neověřili jsme si v kolik hodin vyjíždí kolopřívoz z Hrdoňova a stalo se, co se stát muselo. Sjížděli jsme do přístavu přesně ve chvíli, kdy přívoz míjel konec mola se stáním pro plachetnice. Později se ještě ukázalo, že se panu kapitánovi trochu předbíhaly hodiny, ale to na věci nic nezměnilo.

Vše se dá vyřešit - v daném případě koupí dvou tatranek a pobytem na houpačkách. Po hodině čekání jsme se nalodili. Lukáš si vyzkoušel, jaké to je řídit "trajekt" a za chvilku už jsme v poněkud větrném počasí přejeli Lipno.


Kapitán

Cestující


Cesta nám odsejpala. Původní plán - dojet na Frýdavu a tam se přeplavit zpátky na levů břeh - vzaly rychle za své. "To by nebyl žádný výlet," prohlásil Lukáš a mastili jsme dál. Silnice byla prázdná. Zřejmě zčásti díky začátku prázdnin, kdy ještě Lipno nebývá moc přeplněné a zejména díky zamračenému počasí.

Déšť nás dostihl až za hrází. Ale i s touhle komplikací jsme počítali. S Pavlou a Frantou jsme měli spicha v restauraci a to nejhorší přežili u výborného oběda. Po něm jsme se vydali do Frymburka, stále plni sil.

Ve Frymburku potvrdil Luky svoji formu na běžeckém oválu. Kdykoli u něj jsme, musí si jej proběhnout a hned se u vedlejšího stánku odměnit nanukem.

Hrázný

Horolezec

Běžec

Lukymu začaly docházet síly až v poslední etapě. Před Posudovem spadl morál na nejnižší úroveň, ale jakmile si uvědomil, že chata je za kopcem, přidal a jízdu dokončil. Krásných 38 km, které ho tak bavily, že si je po dvou týdnech zopakoval s dědou!

Šťastný cyklista








Žádné komentáře:

Okomentovat