neděle 19. května 2013

Samé radosti

S oslavami narozenin jakoby se roztrhl pytel. A tak se Lukáš zúčastnil další společenské události. Tentokrát to byla oslava čtyřicátých narozenin našeho kamaráda Standy Klokočníka z Jablonce. Popis události najdete tady. Zde najdete pár zajímavých detailů, týkajících se Lukáše. 

Jízdu autem snáší Lukáš střídavě - někdy si v klidu jede, něco si brouká a je v klidu. A pak přijdou chvíle, kdy ječí, jako by ho na nože brali už ve chvíli, kdy mu zapínáme pásy. Zatím jsme ovšem neobjevili v těchto změnách chování žádný systém, tak to prostě zkoušíme znovu a znovu. Jízdu do Jablonce jsme absolvovali ještě v horku (později se dost ochladilo) a v pátečních zácpách. Naštěstí Prahu Lukáš prospal. K mojí radosti.

Lukáš na svém prvním divadelním představení.
Hrálo se dílo: Statisticky průměrný vodák"
Sukces to byl náramný.
Nalevo Olinka, partnerka oslavence
Po cestě jej ještě na pumpě pochválil neznámý pán: "Vy máte tak povedeného syna! Já se o syna pokoušel dvakrát a marně. No tak mám holky :-)" Každopádně je Lukáš pořád ještě společenský a na cestách se mnohem víc zajímá o cizí lidi, než o vlastní rodiče. K naší radosti.


Na místě samém se Lukáš poprvé v životě podíval na divadlo a to ho tak rozparádilo, že šel spát až kolem půl jedenácté. I přesto byl na druhý den plný sil a dokázal oblažovat svou přítomností postupně úplně všechny přítomné. K jejich radosti.


Hodně si zlepšil svoje chodecké výkony - na všechny čtyři už se mu moc nechce. Snaží se o chůzi a to i když už skoro nemůže a třese se vysílením. Síly sbírá většinou na zemi. Kromě sil pak sbírá kamínky, klacíky, bahno, špínu a vodu. K matčině radosti.

Na výletě
Svou příchylnost ke všem ostatním Lukáš ukázkově ilustroval spolu se Stanďochem, kamarádem z Prahy. Sehráli spolu etudu na téma Mladý alkoholik. Pokusil jsem se jejich společnou akci nafotit a tady je výsledek. Lukášovi pochopitelně pivo zachutnalo. Ke Stanďochově radosti. 

Malý alkoholik I.
Nejprve si najdu volného strejdu a skočím mu kolem krku.

Malý alkoholik II.
Pak mu začnu něco vykládat, abych odlákal jeho pozornost.

Malý alkoholik III.
A pak se mu vrhnu na pivo.

Malý alkoholik IV.
Aby se neřeklo, dám napít i strejdovi.

Malý alkoholik V.
Chutná, Stanďochu?

Malý alkoholik VI.
Asi jo, když to tam tak leješ?!

Malý alkoholik VII.
To pití, to je taková legrace!
Na druhý den byl Lukáš zmalovaný nad obraz. Výlet se mu zase líbil a má smůlu jenom v jednom - pivo zase dlouho nedostane! K radosti lékařů i sociálního odboru.





Žádné komentáře:

Okomentovat