sobota 31. prosince 2016

Kozí prdy

Kousíček od Kaplického nádraží je mrňavá sjezdovka, které říkáme Kozí prdy. Je tam krásně, co tam tedy nezajet na poslední den roku 2016? Času jsme měli jen tak na malé sklouznutí, naložili jsme tedy děti a boby, které dostaly děti k Vánocům a už se jelo. Doma asi mínus vosum, na sjezdovce mínus dva a slunce jak v létě.

Bohužel boby si užívalo jen 50% našich dětí. Franta by z nich neslezl. Jediný způsob (vyzkoušeli jsme za vás), jak ho dostat z bobů ven bylo nastavit jim v plné jízdě nohu. To ho zaručeně převrátilo a vyklopilo. Mělo to jen dvě malé chybičky - Franta se následně vždycky rozječel a všichni dospělí na svahu mě měli za Herodese.

Lukáš si sjel jednou a přestaly ho zajímat. Asi byly moc rychlé a navíc dneska nebyl mladý pán úplně ve své kůži. Toužil vyrazit na výzkumy, takže jsme se po několika Frantových a později Frantových a máminých jízdách vydali do kraje. Po cestě jsme stavěli sněhuláka (výška dobrých 8 cm), pozorovali daňky (v oboře), koupali se ve sněhu a nakonec se naše výprava rozdělila. Máma s Frantou se vrátili nejkratší cestou, my s Lukášem pokračovali strašně těžkým terénem dál. 

Ale únava vykonala své a Lukáš se k autu sotva doplazil. Pak jsme se vydali směr Budějovice. Prababička uvařila speciálně pro Lukáše jeho oblíbenou "svíčku" s brusinkami. Teď je půl třetí odpoledne a 100% dětí spí, nebo se o to alespoň pokouší, aby měli sílu na silvestrovské oslavy.


První a poslední společná jízda.

Frantu to vážně baví.

O tom není sporu.

Pavla mi hubuje, že jsem Frantu převrátil a nebo nechal ujet do škarpy.
Nebo obojí.

Frantovi je ale úplně šumák.

Lukáš nebyl ve formě.

Máma řídit umí!

Co s tebou, Luky?

Postavíme sněhuláka!

Postavíme sněhuláka, kterej v noci nehuláká.
Kterej děti nebije, nekouří a nepije!

To jsou rukavice, co?!

Franta s nadějí hledí do nového roku.

Lukáš ve svém živlu - při sběru klacků.

Tady je ve svém živlu zase táta.

Jó, led a sníh!


Skupina A se loučí.


Hrdinové klopýtají dál.

Ale sil už moc není.

K autu dojdu, kdybych se měl plazit!!! 




Přejeme všem krásné výhledy do nového roku!!!



Žádné komentáře:

Okomentovat