středa 19. července 2017

A zase na Lipně

Protože Lukáš roste jako z vody a my nechceme prošvihnout ten pravý okamžik, hledáme pro něj už teď nějaký fajn jachetní oddíl. Protože kdo neumí jezdit na plachetnici, ten je v naší famiglii nula a bude bez milosti vyděděn.

Tak jsme zavítali i do Loděnice Lipno. Tam se o nás postarali královsky - nejenže jsme tam našli nejlepší prolejzačku na světě, mohli se výborně naobědvat, ale hnedle po obědě nám duo trenérů Honza & Honza strčilo pod pracky RS Vision a prý: "Tak se projeďte, ať si mladej zvyká!"


Táto, na tom fakt pojedeme?


Jistě, ještě se ale musíěš rozloučit s Fandou a mámou


Co se dalo dělat, že?! S Lukášem jsme nasedli a vyrazili vstříc nelítosným živlům. Kolem nás se menší lodě cvakaly jako o život, malé děti skákaly do krutých lipenských vod a my skrz tuto apokalypsu projeli, abychom uskutečnili náročnou výpravu. Obepluli jsme námi objevený světadíl, Králičí ostrov a po cestě dokonce oba na chvíli plavali. Ale oba incidenty MOB (Men Over Board)  se obešly bez ztrát na lidských životech a loď jsme v pořádku vrátili oběma rejdařům.

Plavba byla výtečná a už se těšíme, na pokračování!

Jedém!

Vidéte to peklo na hladině?
Vlevo oranžová plachta tam bude během minuty a zoufalec vpravo už tam spadl.

My ovšem plujeme hrdinně dál!

Franta nás pozoroval ze břehu.


Navečer jsme změnili pohon - namísto plachet zapřáhla rodina svého živitele do vesel a: "Táto, jedem se koupat!" Přejeli jsme z Lojzovek až na druhou stranu a tam se do večera koupali a uživali slunce a krásných mraků. Já se pokusil ujet na vlastnoručně postaveném kameném paddleboardu, ale neúspěšně. Zpět na chajdu jsem zase vesloval já.

Někdo doputoval doo Ameriky, někdo na pravý břeh Lipna.
Každému podle jeho potřeb!

Nejkrásnější pramice široko daleko - náš Žvýkoprd

Malinko to studilo.

My se ale vody nebojíme.


Někdo si složitě pořizuje plavecké brýle - já si je prostě vyfukuju.

Zkouším vzít roha na kamenném paddleboardu

Moc mi to ale nejede.

Co bude dneska v televízi?
Lukáš!

Tak jedem domu, rodino!


Na druhý den přišla ledová sprcha. Ráno zahřmělo a dalo se do deště. A tak kluci chvíli koukali na padající vodu, pak si Lukáš vynutil společnou fotografickou seanci s jeho nejoblíbenějším tvorem - Tygříkem. Ovšem naše umělecké tvoření narušil jeho mladší brůdr Ferenc. Vlétl do našeho podkrovního ateliéru jako velká voda a vše skončilo jako vždycky. Bojem na život a na smrt. Jsou to prostě bráchové!  

Posteloví kámoši

Lukáš a jeho Tygřík

Spokojenci

Do ateliéru vrthl Franta

A spustila se mela.

Holt, bratrská láska.

2 komentáře:

  1. Moc hezký fotky. Na co fotíte? Půjčujete si kajaky na místě nebo si je vozíte z Čech? Dík Mirek Drábek
    http://kajakovelapalie.blogspot.no

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, kajaky máme svoje a vozíme je sebou. Fotím na Nikon 1 AW1 (původně vodotěsná verze, nyní po letech už spíš vodovzdorná, ale ne moc). Díky za pochvalu. Vítek

      Vymazat