pátek 1. ledna 2016

Na Nový rok do přírody

Jak jsme již zmínili v předchozím příspěvku, okolo Silvestra je těžké najít liduprázdný kus přírody, ale letos se nám to povedlo! Vyhlédli jsme si kešku, která se nachází nedaleko Boršova a udělali jsme si výšlap na Nový rok směrem do nejkrásnějších lesů na světě.

Krásný kraj
Krásná rodina

Kousek za Klukem, tam, kde najdete ty nejkrásnější smíšené lesy (borovice, smrk, buky, modříny a tisíc dalších dřevin pohromadě), jsme se toulali ve snaze najít poklad. Bohužel tato keška je zapeklitá, a tak naše snaha nebyla korunována úspěchem. 

Lopotíme se vpřed, přes pole...

... i přes lesy.


Co taky pohledávat spoustu hodin v lese, když je mlha, odpoledne se spí a doma čeká v troubě vynikající husa? Nic! Našli jsme tedy studánku, rozcestí, shluk stromů a kopici kamenů. Zítra půjdeme hledat pařez a jánevím co ještě, ale co jistě vím, že si to zase všichni moc užijeme. 

Táto, studánka!

Chvilka na sváču.

Lukáš zase bude tahat spousty klacků - dneska kupříkladu našel "kus jelena" (klacek, co připomínal paroží, pak pušku, která se změnila na hůlku, pak "pifpafpufku" - ta se ovšem během deseti minut tajemně přetransformovala do číslovačky (tj. zařízení, které vyrábí čísla). Pavla bude pobíhat po lesních cestičkách a nebude nijak dbát na to, že na posledním rozcestí nechá zaparkovaný kočár s Františkem - kdo by nám ho předci kradl? Co by si s ním počal? Franta bude pospávat, kde to půjde a já si budu užívat tohle všechno dohromady. 

Luky ve svém živlu

Nojo, Frantál si odpočívá pořád. Ale co já?


Tak  všem přejeme krásný a lesní Nový rok 2016!

PF 2016

Žádné komentáře:

Okomentovat