neděle 10. dubna 2016

Malíři a dinosaurologové

Velká novina je na svět - Lukáš včera namaloval svou úplně první figurální malbu!!! Je to autoportrét a první postavička je dost zřetelná. Když jí domaloval, přišla Pavla a Lukáše jemně upozornila, že ta postava není kompletní. Původně jí totiž chyběly ruce. Ale to pro našeho pana malíře není vůbec problém. Vzal pero a ruce měl jedna dvě. Tak vznikl obraz: Lukáš, dinosaurus, xpsfl a bžoňk. Co je co, najdete v popisu obrázku.

Zleva: červený je XPFSL, žluto-modro-zelený je Bžoňk, pak stojí Lukáš a ta zelená sekera, to je dinosaurus. 

Dinosaurus nemohl chybět - ty teď Lukáš prožívá úplně nejvíc. A tak jsme včera z větve, co se válela v lese, jednoho vyrobili. Protože Lukášova nejoblíbenější barva je žlutá (hned po ní bílá a černá), musel být celý do žluta.  Jenom omluvte, že na fotce vystupuje Franta. Ten si tohle zvíře taky oblíbil a hlavně, v době focení byl Lukáš u babičky.

Franta a Dinosaurus žlutý

Dinosaurus žluťákus



Lukáš kromě dinosaurů věnuje spoustu pozornosti zvířatům obecně. Což dohromady s jeho prozkoumáváním tajů češtiny tvoří poměrně výbušnou směs. Nedávno jsme řešili, jak se jmenují mláďata různých zvířat a dozvěděli jsme se od něj, že mládě od krávy je kravítko, no a kůň, ten má zase kundítko.

Franta má radost, protože přijela...

...protože přijela teta Alena!

Žádné komentáře:

Okomentovat