pondělí 17. dubna 2017

Velikonoce

Po sobotě zbývá napsat, co jsme o Velikonocích dělali v neděli a pondělí. Tak tedy v neděli jsme barvili vajíčka, courali se po Boršově a chystali pomlázku na pondělí. Počasí bylo pěkné, jen trochu frišno.


Barvení a...

...a finální kontrola.

Že Franta při kontrole některá vajíčka nakřápl nikomu, ani pondělním koledníkům nevadilo. Alespoň nic neříkali.

Ale to předbíhám - v pondělí jsme vstali docela brzo a já se s klukama vydal na koledu. Zatímco Lukáš se činil a všude koledoval přesně, jak se má, Franta se v těch zvycích trochu ztrácel. A tak nejprve vyšlehal dlažbu před domem a pak sousedovic kočku. No a nakonec se mu z Velikonoc nejvíc líbil příjezd popelářů.

Po návratu z koledy jsme prohledali zahradu. Představte si, že nám tam zajíček nechal pytlíčky s čokoládou! Po krátké procházce nás už doma čekal děda Fík a mámina skvělá velikonoční sekaná. Kromě masa v ní byly i kopřivy a vůbec nepálily! No pochopíte to?

Takhle vypadal sekaná na začátku.

A takhle jsme ji obdivovali i s dědou Fíkem.

Odpoledne se počasí pokazilo, začalo pršet a bylo těsně nad nulou. Nám to ale nevadilo. Dědu Fíka v průběhu odpoledne vystřídali děda Kiďula a babička Milena s bratránkem Matějem a nakonec dorazil i strejda Honza. Takže u nás bylo pěkně rušno. Zkrátka - veselé Velikonoce!

A Velikonoce jsou za námi. Bylo to bezva!


Žádné komentáře:

Okomentovat