pondělí 31. prosince 2012

2012 - naposledy

Na Silvestra roku 2012 jsme vyrazili směrem k Trhovým Svinům. Vzali jsme to přes Kaplici, kde jsme měli sraz s Honzou a Helenkou a společně jsme dojeli do Borovnice. Honza cestou ztratil a pak našel klíče od bytu, takže bylo veselo.

Za Besednicí je rozhledna

Na rozhlednu ovšem Lukáš nešel a chechtal se na nás z kočárku

Kousek od Besednice je rozhledna Slabošovka (kam na ta jména chodí?), kde jsme si odpočinuli a Lukáš se pochlubil novým zubem. Tedy má dva, ale na fotce je vidět jen jeden.

Pirát dvouzubý

Rozhled byl krásný

Z rozhledny je pěkně vidět, ale fičel studený vítr a tak jsme rychle upalovali zpět k autu na náves. Náves v Borovnici oplývá jednou zajímavostí, je tam památný strom a je to smuteční vrba. Vrbu jako pamětihodnost jsem asi viděl poprvé.

Co to ta máma chce?

V tu chvíli se s námi rozloučili Honza a Helenka, kteří měli namířeno na chatu. My jsme pokračovali dál na Sviny. Zastavili jsme u "Tajemných kamenů". 

Pavla mává navigací - to znamená, že se neztratíme

Horská prémie, až sem to Pavla vytlačila!

A tady musím pro naši mámu ocitovat, co jsem se o nich dozvěděl na internetu:

"Kladná energie tu působí pouze před dřevěným sloupkem s kapličkou, kde můžeme asi v půlmetrové vzdálenosti vyslovit svoji prosbu. Za sloupkem je naopak bod s negativní, škodlivou energii. (citováno z knížky ing. Kozáka: Tajemná místa na samém jihu Čech)." 

Já i máma totiž autora tohoto veledíla osobně známe. 

Tajemná Pavla

Kameny jsou na krásném místě, ten "tajemný" má v sobě jakýsi lavór, plný kalné vody. V jejím odrazu jsem vyfotil Pavlu, pocákali jsme se navzájem, abychom byli v novém roce všichni zdraví, a pak už zbývalo jen se zastavit na obědovečeři ve Vráži. Jídlo tam za nic moc nestálo a bylo tam nakouřeno, ale na druhou stranu, Lukáš byl ve Vráži pěkně v ráži.

Ve Vráži, tam bylo veselo.

A úplně nakonec dne jsme dojeli na návštěvu k prababičce Mileně, která nás pohostila samými dobrotami: cukrovím, chlebíčky a čajem. Tak vlastně začala oslava Lukášova prvního Silvestra. A po jejím skončení se Lukáš nechal slyšet, že přeje všem čtenářům svého blogu:


Všechno nejlepší a hodně štěstí a zdraví do roku 2013! 



 

Žádné komentáře:

Okomentovat